כשהקטנים שלנו לא מרגישים טוב, אנחנו מוכנים לעשות הכול ובלבד שלא יכאב להם, שלא יסבלו ושרק ימשיכו לשחק, להשתולל ולצחוק. כשאנחנו המבוגרים מרגישים לא טוב, אנחנו מוצאים את הדרך שלנו להתגבר על המחלה ולהמשיך הלאה.
יש משפחות שיעדיפו טיפול קונבנציולי הכולל ביקור אצל רופא הילדים או המשפחה ונטילת תרופות בהתאם להמלצתו, ויש כאלו שיעדיפו להיצמד דווקא לטיפול טבעי הכולל חליטות מסוגים שונים, בחירת מזונות מותאמים לטיפול בבעיה ועוד.
מה הם ההבדלים בין שתי הגישות? מתי כדאי לפנות לכל אחת מהן? מה השיטה הטובה ביותר? הינה כמה נתונים שיעזרו לכם לבחור.
חג הפסח, חג המצות המסורתי, מהווה לרבים מאתנו מקור ל"חגיגה" לא פשוטה במערכת העיכול המתאפיינת לרוב בעצירויות, גזים וכאבי בטן. המצה היבשה גורמת לספיחת נוזלים בקיבה ועלולה לגרום לתופעות הללו. בנוסף לכך, סעודות החג הגדולות והמנות הרבות אינן מיטיבות עם מערכת העיכול.
אם חשבתם שצימוק הוא ממתק טבעי, אז כדי שתדעו: יכול להיות שהוא מכיל תוספים מסוכנים לבריאות, ערכו הקלורי הוא פי שמונה מהעינב הטרי, אך מחקרים מראים שמומלץ לשלב אותו בתזונה כדי למנוע טרשת עורקים. דנה ויינר ודר' גילה רוזן מהמחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם עושות קצת סדר בתפריט ט"ו בשבט
ילדים רבים סובלים באופן כרוני מכאבי בטן, עצירות או שלשול, גזים והקאות, באופן המשפיע משמעותית על איכות חייהם. לראשונה, מרפאה רב תחומית בשיבא משלבת רפואה משלימה, לפתרון הבעיות המציקות
תקופת החגים מסמלת בעבור רבים מאיתנו את הארוחות הגדושות המאפיינות תקופה זו. אחת התופעות המאפיינות את החגים היא עומס על מערכת העיכול דבר שיכול לגרום לאי נוחות כללית ואף להתפתח לכדי עצירות או כיבי קיבה
מהפכת האנרגיה הירוקה - הערך התזונתי של רבע כוס מיץ עשבי חיטה טרי, שווה ערך לק"ג אחד של ירקות ופירות טריים. הטעם - נורא.