בעולם המערבי רוב האנשים צורכים מזון מהיר, נושמים אויר מזוהם, לא נחים מספיק, עובדים באור מלאכותי, ואינם מודעים לכך שאופי החיים שלהם מרעיל את כל הרקמות בגופם והרבה לפני שצצים סימפטומים של מחלות קטלניות, הגוף נמצא במצב של חולי מתמשך ופרוגרסיבי. אחד הפתרונות הזמינים יותר לטיהור הגוף מרעלים ושיקום המערכות שנפגעות כתוצאה מנסיבות חיינו, הינו מיץ עשב חיטה הנמצא בשימוש טיפולי כבר למעלה מ-30 שנה.
בעבר, "הנאה" מהמיץ הטרי, שטעמו, בלשון הממעטה, לא נעים, הייתה מלווה בטרחה רבה והוצאות כספיות בלתי מבוטלות. על מנת להפיק מיץ טרי מעשבי חיטה צריך היה לרכוש את החומרים הדרושים לגידול עשבי החיטה, להמתין בסבלנות עד שיגדלו ולרכוש מסחטה מיוחדת שמתאימה לסחיטת מיץ מעשבי חיטה. כיום, גם מי שלא מעוניין להפוך למגדל חיטה ובכל זאת רוצה ליהנות ממוצר טרי יכול להשיגו בברי מיצים, ללא הטרחה וההוצאות הכספיות שמתלוות לגידול העשב והפקת המיץ בתנאים ביתיים.
אז מה מכיל הנוזל הירוק הזה, שעושה כל כך טוב?
למרות שהטעם הבעייתי אינו מזכיר במאום כוס קפה על הבוקר המכילה מנת קפאין מעוררת, הרי מי ששתה מיץ עשב חיטה מעיד כי "שוט" קטן של שליש כוסית עשה לו את היום מבחינת אנרגטיות, חיוניות, יכולת התפקוד ולא רק בשעות הבוקר.
הצרכנים הנאמנים טוענים שמיץ עשבי החיטה עובד בגופם כמטה קסם. אצל חלקם הוא אף מטפל בבעיות שטיפול קונבנציונאלי לא הועיל להן – מצלצולים באוזניים, עששת, תולעי מעיים, פריחות עור ופטריות, שלשולים, חוסר תיאבון, יתר לחץ דם, טחורים, אנמיה, מיגרנות, נדודי שינה, דלקות גרון, הצטננות, עצירות, דלקות מפרקים ודלקות במעי, ועד שיפור ראייה, הסדרת מחזור חודשי, שיפור זיכרון, שיפור תפקוד המערכת החיסונית, איזון הורמונאלי, ועוד היד נטויה.
את מיץ עשבי החיטה שותים בכוסית קטנה כמו "שוט" אלכוהולי, בגלל הטעם המוזר, , ומעבר ל"זריקת" הבריאות והמרץ הזו, המיץ מרווה ואף "סותם" את התיאבון. הוא יכול להיות פיתרון נפלא למי שמתפתה להרבה ארוחות ביניים ושואף להימנע מהן, או למי שמסיים ארוחה ומרגיש רעב בלי קינוח.
יש לדעת כי בשל השפעתו הכוללת של מיץ עשב החיטה על מערכת העיכול, יש להתחיל לצרוך אותו באופן הדרגתי. יהיו כאלה שבימים הראשונים יסבלו מבחילות. הסיבה לתופעה זו, היא שלאחר שתיית מיץ עשבי החיטה, מתחיל תהליך של טיהור הגוף. הכלורופיל- הצבע הירוק בעשב החיטה פועל לטיהור הדם ולחיזוק המערכת החיסונית כולה. הצמחים משתמשים בכלורופיל בכדי לקלוט את אנרגיית השמש, שבתהליך הפוטוסינתזה נהפכת למזון בצורת פחמימות עבור הצמחים. בהמשך התהליך הצמח קולט מינרלים שונים מהקרקע והם מומרים לאבות המזון החיוניים (ויטמינים, שומנים, חלבונים, עמילנים). כשאנחנו אוכלים צמחים, אנו סופגים בגופנו את כל המרכיבים החיוניים שבהם, ואת אנרגית החיים (השמש) . פעולת הכלורופיל דומה ל"מגנט" המושך אליו את הרעלים בפנים הגוף, ומפריש אותם החוצה.תופעה מעניינת שנצפתה פעמים רבות היא נטייה של בעלי-חיים כמו חתולים וכלבים ללעיסת עשב חיטה כשהם חשים ברע.
המרכיב העיקרי והחשוב בעשב החיטה הוא הכלורופיל (70%), שהוא למעשה "הדם הירוק של הצמחים" שהרכבו המולקולארי זהה כמעט לחלוטין להמוגלובין .
אכילת עשבי חיטה בצורתם הגולמית עלולה לגרום לסתימות במערכת העיכול ולכן שותים רק את המיץ. לאחר סחיטה, שתיית המיץ בעודו טרי מאפשרת ספיגה טובה יותר של החומרים הבריאים שמכיל עשב החיטה בגופנו. לכן, צורת השימוש הנפוצה ביותר היא שתייה יומיומית של רבע כוס מיץ סחוט של עשב החיטה , כאשר הסחיטה נעשית באמצעות מסחטה מיוחדת. מומחים ממליצים לצרוך את המיץ על קיבה ריקה סמוך לשעות הבוקר, ולא לאכול ולשתות כשעה לאחר מכן. לחילופין, ניתן לשתות את מיץ עשב החיטה בין הארוחות במרווח של שעתיים אחרי הארוחה., מי שטעמו של המיץ דומיננטי מדי עבורו, לשעות הבוקר ,יכול לשתות אותו עם מיצי פירות/ירקות אחרים, או אחרי ארוחה, וכך ליהנות משיפור בעיכול, או אפשר עם חתיכת גזר בפה, או ג'ינג'ר וכו'.
פרמטרים חשובים בהם מיץ עשב החיטה תורם לבריאות:
כבונה גוף - מיץ עשבי החיטה עשיר בויטמינים ובכלורופיל.
כתמריץ וכמדכא תיאבון - העמילן של גרגיר החיטה הוא אנרגיה מצטברת, שכאשר היא הופכת לסוכר פשוט היא מקור אנרגיה מהיר.
כאנטיביוטי - המדע הוכיח שכלורופיל יעצור את הגדילה וההתפתחות של חיידקים רעים.
עיכוב חומרים מסרטנים - כלורופיל הוא הגורם הפעיל בתמצית לבלב חיטה וידוע כמעכב את הפעילות המטבולית של מסרטנים.
לחוסר דם – כלורופיל גם מסייע להתחזקות ובנייה מחודשת של מערכת הדם.
כמפיג ריח – הכלורופיל, בשל סגולותיו בכל הקשור לטיהור וניקוי רעלים מהגוף, יעיל ביותר בנטרול ריחות נתעבים ממזון, משתייה, מטבק, משינויים מטבוליים, מזיעה לאחר מאמץ גופני וכדומה.
הפרעות בעור- הכלורופיל נמצא בשימוש בחלק גדול מהמשחות המיועדות לטיפול במחלות עור, עקיצות חרקים, זיהום וכוויות, אקנה ועוד. שתיית מיץ עשבי חיטה, עתיר הכלורופיל, תסייע לא רק בטיפול לאחר היווצרות הבעיה, אלא גם במניעה.