צ'ולנט (חמין) - המתכון המיוחד של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, שלמד את רזי הבישול היהודי מסבתו. המתכון לקוח מתוך סדנת מטבח יהודי שהעביר שף שרייבר בביה"ס לבישול תדמור

כלים
חומרים:

10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים

1/2 ק"ג שעועית אדומה

200 גר' שעועית לבנה

200 גר' שעועית ברבוניה

2 בצלים לבנים מטוגנים קצוצים

2 בצלים לבנים קצוצים

1/2 ק"ג בשר שריר מבקר

200 גר' שומן חזה בקר חתוך לקוביות

קישקע ממולא

5 ביצים קשות

אפשר להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או עצמות עוף

2 כפיות מלח

כפית פלפל שחור

כפית פפריקה אדומה מתוקה

כפית פפריקה אדומה חריפה

אופן הכנה:

  • מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה.
  • מסדרים בסיר תפוחי אדמה, שעועית, בצל, קוביות, שומן ותבלינים.
  • מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה עד ארבע שעות על הגז.
  • מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
  • מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור בחום של 140 מעלות, לבישול איטי של 18 שעות לפחות.
  • למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.
  • ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים.