10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים
1/2 ק"ג שעועית אדומה
200 גר' שעועית לבנה
200 גר' שעועית ברבוניה
2 בצלים לבנים מטוגנים קצוצים
2 בצלים לבנים קצוצים
1/2 ק"ג בשר שריר מבקר
200 גר' שומן חזה בקר חתוך לקוביות
קישקע ממולא
5 ביצים קשות
אפשר להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או עצמות עוף
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית פפריקה אדומה חריפה
אופן הכנה:
- מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה.
- מסדרים בסיר תפוחי אדמה, שעועית, בצל, קוביות, שומן ותבלינים.
- מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה עד ארבע שעות על הגז.
- מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
- מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור בחום של 140 מעלות, לבישול איטי של 18 שעות לפחות.
- למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.
- ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים.