לפתן פירות (קומפוט), מתכון יהודי מסורתי, הלקוח מתוך סדנת בישול יהודי שהעביר השף זמי שרייבר לתלמידי בית הספר לבישול "תדמור"

כלים
חומרים:

200 גר' תפוחי-עץ מיובשים

200 גר' שזיפים מיובשים

200 גר' משמש מיובש

200 גר' צימוקים

200 גר' סוכר

1/4 כוס לימון

(אופציה: כף ג'לי)

אופן הכנה:

  • שוטפים היטב את כל הפירות.
  • מכניסים לסיר עם מים (חצי ליטר מים לכל ק"ג פירות).
  • מוסיפים סוכר ומבשלים עד לחצי ריכוך.
  • מתבלים בלימון וסוכר נוסף לפי הטעם.
  • אפשר להסמיך בכף של ג'לי בזק.
  • מגישים מעט חם או קר מאוד.