צ'טני שזיפים על המבורגר טלה - מתכון מיוחד של השפים נדב קמפ ומאור סיטון, מסניף אשדוד של רשת המסעדות ''בורגוס''.
1 ק"ג שזיפים מגולענים
6 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול קצוץ
150 גר' חומץ בלסמי
150 גר' סוכר
20 גר' מלח
1 ליטר יין אדום משובח
100 גר' רוטב מרסלה
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום עם מעט שמן. מוסיפים את הסוכר, המלח, היין האדום והחומץ הבלסמי עד צמצום של 50% מהנוזל. מוסיפים את השזיפים, מבשלים עוד 10-20 דק' (עד ריכוך השזיפים), מכבים את האש ומוספים רוטב מרסלה. על גריל לוהט מניחים המבורגר טלה 220 גר' וצולים עד רמת עשייה רצויה (מדיום/וואל/וואל דאן) ומעל מניחים את הצ'טני שזיפים.