פעילי מגמה ירוקה הגיעו לשכונת רמת בית הכרם בירושלים במטרה לברר האם תושבי השכונה מודעים לפרויקט הפרדת הפסולת שמתרחש בשכונתם. תמונת המצב שנחשפה עצובה ומצחיקה בו זמנית: הפחים הנפרדים נפרקים כולם לתוך אותה משאית זבל, המערבבת שוב את הפסולת
לפני כחצי שנה החלה עיריית ירושלים בפרויקט חדש בשכונת רמת בית הכרם, פיילוט שהצלחתו תביא ליישום הפרויקט בכל רחבי ירושלים: הפרדה בין פסולת יבשה לפסולת רטובה. מדובר בפרויקט מבורך, הטומן בחובו יתרונות רבים ומהווה חלק מתוכנית ארצית של המשרד להגנת הסביבה, בה משתתפות כ- 46 רשויות מקומיות. נכון לעכשיו נראה כי ירושלים נמצאת מאחור.
פעילי מגמה ירוקה ערכו סקר מדלת לדלת בשכונת רמת בית הכרם, שמטרתו לבחון מהי רמת המודעות וההשתתפות בפרויקט של תושבי השכונה. מן הסקר עולה תמונת מצב עגומה שמראה כי רבים מתושבי השכונה כלל לא מודעים לפרויקט, כאשר מי שכן מודע כמעט ולא לוקח חלק פעיל, כאמור בגלל מחסור באמצעי מחזור.
נכון לעכשיו ישנן מספר נקודות בשכונה בהן ניתן לבצע הפרדה בין פסולת יבשה לפסולת רטובה באמצעות פחים נפרדים. עם זאת, מסיור שערכו פעילי מגמה ירוקה בשכונה נראה כי חלק מהפחים מוסתרים ונמצאים בתוך חדרי אשפה שחלקם אינם מוארים. בנוסף, על מנת לזרוק את הפסולת הרטובה לתא המיועד ישנו צורך להיכנס לחדרי האשפה, אשר הסירחון שעולה מהם מרתיע את התושבים מלהיכנס.
גדי, תושב רמת בית הכרם:"אין את התנאים ליישום הפרויקט, אם יהיו תנאים, דרך המסגרת של פרסום או חינוך, אפילו דרך הילדים בבתי הספר לשגע את ההורים שלהם אז זה כן יעבוד. זה גם עניין של תנאים לאיפה לפזר ואיפה לבצע את ההפרדה וכמובן שבסופו של דבר גם עיריית ירושלים צריכה להביא משאיות שמותאמות לזה ולא לשים את הפסולת של כל הפחים באותה המשאית, אז בשביל מה עשינו הפרדה?!".
ממגמה ירוקה נמסר כי נערכו מספר פגישות בין נציגים מטעם מגמה לבין מחלקת איכות הסביבה בעיריית ירושלים. בפגישות אלו התרשמו לטובה הנציגים מרצינות המחלקה ואף ראו את מחויבותם לפרויקט. עם זאת, יש להשקיע את מירב המאמצים בהוצאת הפרויקט לפועל, בהם עריכת פעילויות הסברה לתושבים ואספקת אמצעי מחזור ושיפורם. בשבועות הקרובים מתכננים פעילי מגמה ירוקה לקיים פעילויות ציבוריות ולשלוח מכתב לראש עיריית ירושלים. הפעילויות, כך מקווים, תבאנה להאצת הפרויקט ולהצלחתו.