"בגלל שאנחנו לא יודעים אם הלחץ והדיפלומטיה יעבדו אז כל האופציות נמצאות על השולחן, כולל האופציה הצבאית", הדגיש שפירו. לדבריו, הנשיא אובמה הבהיר בפגישות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ובהצהרות הפומביות, שארה"ב תעשה כל שביכולתה כדי למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני.
"אני חושב שזו הצהרה שאמריקה יכולה לקחת לבנק, ישראל יכולה לקחת לבנק וגם איראן כדאי שתיקח אותה לבנק", הדגיש השגריר. "אנו מאמינים שיש זמן מסוים, לא זמן בלתי מוגבל - למעשה, זה חלון זמן קצר שבו עוד ניתן להשתמש בדיפלומטיה כדי להשיג את מטרתנו".
שפירו הדגיש כי "בשלב מסוים נהיה חייבים לקבל החלטה אם הדיפלומטיה לא תעבוד. מה שאנחנו רוצים לעשות זה לתת לזה כל סיכוי לעבוד, מכיוון שזה עוד דבר שישראל וארה"ב מסכימות עליו – שעדיף לפתור את זה בצורה דיפלומטית ובאמצעות הלחץ, מאשר דרך האופציה הצבאית. אבל זה לא אומר שהאופציה הצבאית לא זמינה. למעשה, זו לא רק אפשרות זמינה, אלא היא אפילו מוכנה. התכנונים הנדרשים כבר נעשו כדי לוודא שהיא אכן מוכנה".
בהמשך דבריו הבהיר שפירו כי הנשיא אובמה הדגים במהלך תקופתו כנשיא שהוא לא חושש משימוש באופציה הצבאית, כשהוא מאמין שזה מה שדרוש לאינטרס האמריקני.
לדבריו, זה היה נכון באפגניסטן, כשהנשיא הוסיף כוח צבאי משמעותי לכוחות שכבר שהו שם. זה נכון במאבק בטרור העולמי, ובוודאי שזה היה נכון בהחלטה לחסל את בן לאדן. "זו אינדיקציה טובה ליכולות של הנשיא להגיע להחלטות כאלו כשהוא מאמין שזה מה שדרוש עבור האינטרס האמריקני", ציין שפירו.