אוזני המן לפורים: מתכון של סיוון צפריר, קונדיטור ראשי של חוות הבריאות מצפה הימים
30-40 אוזני המן (תלוי בגודלם)
חומרים לבצק:
500 גרם קמח
300 גרם חמאה
180 גרם אבקת סוכר
קליפת תפוז
ביצה
מקל וניל או כפית תמצית וניל
כף מיץ תפוזים
כף רום
קורט מלח
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח.
לאחר מכן מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שהופך לבצק. מקררים שעה במקרר.
מוציאים ומרדדים לעובי 3 מ"מ ויוצרים אוזני המן.
ממלאים במלית הרצויה.
אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שמזהיב (כ-15 דקות).
מילוי פרג:
300 גרם פרג טחון
450 מ"ל חלב
60 גרם דבש
60 גרם סוכר
קליפה ומיץ לימון
100 גרם שקד מולבן טחון
1/3 כוס צימוקים
מרתיחים חלב וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ומבשיל עד שמסמיך. מקררים היטב.
מילוי שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה
40 גרם סוכר
ממיסים את החומרים בסיר בתוך סיר מים. מוסיפים שני חלמונים לשוקולד המומס ו- 2 כפות סוכר ומקציפים במטרפת יד. מוסיפים 1 כף קקאו לתערובת.