מתכון מיוחד לאורז מתובל בחליטות תה. הפטנט של שף יוסי אלסברג הוא בישול האורז עם תיונים, שמעניקים לאורז טעמים וניחוחות ייחודיים ומאפשרים לגוון ולהפתיע בכל פעם עם טעם אחר. צריך רק להעז....
חומרים -3 כוסות אורז בסמטי
5 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
3 תיונים לטעמכם [מומלץ – צ'אי בדואי של ויסוצקי, חליטת לימונית-לואיזה-מליסה מסדרת "ניחוחות הגליל" של ויסוצקי]
אופן ההכנה –
מטגנים קלות את האורז בסיר, על להבה בינונית.
מוסיפים מים רותחים ומלח. מניחים את התיונים בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה מאוד.
ממתינים 5 דקות ומוציאים את התיונים.
הצעת הגשה - אפשר לערבב עם המון ירוקים קצוצים [נענע, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק], או לפזר תערובת אגוזים שהקפצנו עם בצל מטוגן.