
מהו ניתוח אף?
ניתוח אף הוא מהנפוצים שבניתוחים הפלסטיים. בחלק מהמקרים מתבצע ניתוח אף משיקולי אסתטיקה ולא משיקולים רפואיים. למרות היותו מורכב מעט מבחינת עבודת הרופא המנתח, זהו ניתוח יחסית פחות טראומטי עבור המנותח וברובם המכריע של המקרים - בתום תקופת החלמה של כשנה - התוצאה משביעת רצון עבור המנותח לאורך שנים ארוכות, כאשר לרוב כבר בתום תקופת החלמה ראשונית בת כשבועיים עד חודש ניתן לראות את תוצאות הניתוח.
במאמר זה נסביר על ההליך, למי הוא מיועד, מה הוא כולל, כיצד יש להתכונן אליו וכיצד יש להיערך לתקופת ההחלמה, שלאחריה תוכלו ליהנות ממראה אף אסתטי, בדיוק כפי שרציתם.
האם קיימות סיבות רפואיות לניתוח אף?
התשובה חיובית. ניתוח אף מסיבות רפואיות נובע מכך שבמקרים מסוימים קיימת הפרעה בדרכי הנשימה, אשר משבשת את זרימת האוויר ומקשה על נשימה דרך האף. במרבית מקרים אלה ימליץ הרופא המנתח על ניתוח מחיצת אף, אשר מטפל בבעיה בלא שינוי פלסטי של האף עצמו. סיבה רפואית אפשרית נוספת היא נזק שנגרם לאף בעקבות פציעה או חבלה.
למי מיועד ניתוח אף אסתטי?
ההחלטה לבצע ניתוח אף מגיעה ביוזמת המטופל והיא נובעת כאמור מחוסר שביעות רצון ממראה האף, מגודלו ומצורתו. עם זאת, יש להדגיש כי ניתוח אף וניתוחים פלסטיים בכלל מלווים בסיכונים מסוימים, ולכן יש לאבחן את מקור הרצון בניתוח ולהבין האם הוא נובע מצורך פנימי מהותי או שמא מקורו בלחץ חברתי או בשל דימוי שנוצר בחשיפה לפרסומות או לתוכן כגון סדרות טלוויזיה וכדומה. במקרה והרצון נובע מלחץ חיצוני או מסטנדרטים אחרים כדאי לשקול פניה לייעוץ אישי לניתוח הזווית הפסיכולוגית.
מהן ההכנות שיש לבצע לקראת ניתוח פלסטי באף?
לקראת ניתוח אף יש להיפגש עם הרופא המנתח, להציג בפניו את הציפיות מהניתוח ולהבין עד כמה הן ריאליות וכיצד ניתן להגשימן. המנתח יבדוק את צורת האף, גודלו ויחסו אל שאר איברי הפנים והראש כדי לגבש המלצה לעיצובו מחדש. כמו כן יבדוק המנתח אם קיימות בעיות במחיצת האף, אשר בשילוב עם ניתוח עלולות לגרור היווצרות קשיי נשימה.
לפני הניתוח יש לערוך בדיקות דם ובדיקות לדרכי הנשימה העליונות. בשבועיים טרם הניתוח יש להפסיק לעשן ולהפסיק נטילת תרופות מדללות דם. תוספי תזונה מסוימים עלולים להפריע למהלך הניתוח ולכן יש להיוועץ במנתח ולקבל הנחיות בדבר הפסקת נטילתם. ביום הניתוח יש לבצע ניקוי יסודי בפנים ולחפוף את השיער.