לכל המכורים לשוקולד ומימרחים מתוקים - מימרח חלבה ודבש הוא תחליף נהדר ועשיר למימרח שוקולד, עם רכיבים איכותיים ומזינים. ניתן למרוח על פרוסת לחם או על טורטייה מקמח מלא ולפזר מעל תותים ושבבי שקדים. מתכון מומלץ מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור
מרכיבים:
1 כף טחינה גולמית
1 כף ממרח שקדים (שקדיה\ שקדימון)
1 כפית מולסה
1 כף דבש כהה שלא עבר חימום או מייפל או סילאן
4 כפות תחליף חלב או מים
2 כפות אבקת חרובים
הכנה:
לבחוש היטב ואם יש צורך להוסיף מעט מים \ חלב. לשמור במקרר בכלי סגור.