שימוש מקורי בתיונים של תה אמרטו שקדים נותן לעוגה זו, מתכון קל וכשר לפסח של השף יוסי אלסברג, טעם מרציפני ומודגש של שקדים. זוהי פרשנות עדכנית ומפתיעה לשילוב של תה ועוגה...
חומרים -2 תיוני תה אמרטו שקדים מסדרת The LEAVES COLLECTION של ויסוצקי
1/2 כוס מיץ תפוחים
100 גרם אגוז לוז - קלופים
100 גרם אגוז מלך - קלופים
50 גרם שקד לבן קלוף
150 גרם סוכר
1.5 כף אבקת שוקולית
2 כפות קמח מצה
3 חלמונים
2 כפות חמאה מומסת [או שמן]
3 חלבונים
אופן ההכנה -
מרתיחים בסיר את מיץ התפוחים עם התיונים ליצירת תה אמרטו-תפוחים מרוכז. מוציאים את התיונים ומצננים.
קולים קלות במחבת את האגוזים והשקדים. יש להקפיד שלא ישחימו. טוחנים גס במעבד מזון. מניחים בקערה עם הסוכר, השוקולית וקמח מצה. מערבבים בכף.
מוסיפים לקערה את החלמונים, החמאה ותה האמרטו-תפוח. ומערבבים.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו לתערובת האגוזים.
משמנים תבנית קפיצית (קוטר 24 או 26).
מעבירים את בצק העוגה לתבנית ואופים 35 דקות בחום של 150 מעלות.
לקישוט- ניתן לפזר מעל העוגה פרוסות שקד מולבן קלויות להזהבה או אבקת סוכר.