היריון זה לא מחלה ומומלץ וחשוב לבצע פעילות גופנית. פעילות גופנית יכולה להקל על הרבה מתופעות הלוואי בהריון, אך יש להדגיש שאין זה הזמן להיכנס לכושר. אישה שלא עסקה כלל בפעילות גופנית לפני ההיריון, לא רצוי שתיכנס עתה לפעילות אינטנסיבית. אישה שעסקה בפעילות גופנית סדירה, וההיריון תקין, יכולה להמשיך בשגרת האימונים בהתאם להתפתחות ההיריון.
פעילות גופנית משפרת את ההרגשה הפיזית והנפשית של האישה. עוזרת בשמירה על משקל תקין. את התרגילים יש להתאים לצרכים המיוחדים של ההיריון בשלביו השונים. בפילאטיס מתמקדים בחיזוק ופתיחה של הגב העליון, אזורים הרגישים בתקופת ההיריון בגלל החזה הגדל וחשובים לנשיאת התינוק לאחר הלידה.
השיטה שמה דגש על יציבה נכונה, חיזוק הרחב ביטני ושרירי הבטן בכדי לשמור על ייצוב עמוד השדרה. ומניעת כאבי גב תחתון. לימוד שליטה בשרירי רצפת האגן- לצורך תהליך הלידה ולמניעת בריחת שתן המתרחשת במהלך ההריון ולאחר הלידה.
פעילות גופנית יכולה לשפר את פעילות המעיים - בפילאטיס שעושים מעין מסאז' לאיברים הפנימיים. תרגול קבוע מסייע בסירקולציה של הדם והנוזל הלימפטי ומונע נפיחויות ברגליים ובידיים.
נשים שהיו פעילות בהיריון, חוזרות מהר יותר לכושר ולתפקוד מלא לאחר הלידה וגם חוזרות מהר יותר ל"גזרה". אפשר לחזור להתעמל כ – 6 שבועות לאחר הלידה, ניתוח קיסרי לאחר חודשיים.
הכותבת, עדי דוקס, היא פיזיותרפיסטית ומדריכת פילאטיס המתמחה בעיצוב וחיטוב הגוף במהלך ההיריון ולאחריו בסטודיו לאה דוקס