מתכון לחומוס -  מתכון אותנטי וביתי, עם הרבה טחינה ותיבול למנת הדגל של המטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה במטבח הערבי בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים:

1 ק"ג חומוס

1/2 ק"ג טחינה גולמית

מיץ לימון לפי הטעם

3 בצלים מקולפים

2 ראשי שום כתושים

שמן זית ופטרוזיליה

מלח, פלפל, כמון גרגרים

אופן הכנה:

• מנקים ובוחרים את החומוס ומשרים ל-24 שעות.

• לשטוף היטב ולסנן .

• מבשלים את החומוס ללא מלח עד שנהיה רך למגע יד, ולקרר.

• טוחנים את החומוס ומוסיפים מעט מהנוזלים ומוסיפים טחינה גולמית עם התבלינים.

• הגשה עם שמן זית , פטרוזיליה לקישוט.